Prantsuse köök

Klassikaline ratatouille 

Pille Enden, 29. august 2008, 08:49
Klassikaline ratatouilleFoto: Jaan Heinmaa
See Nizza kandist pärit kuulus roog oli algselt vaeste talunike toit, mida valmistati parajasti saada olevatest suvistest köögiviljadest. Põhikomponendiks on tomat.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
800 g Tomat
500 g Sibul
3 küünt Küüslauk
4 tk Paprika
350 g Baklažaan
250 g Suvikõrvits
hakitud basiilikut, tüümiani ja peterselli
Oliiviõli
70 g Tomatipasta
Sool
Must pipar

Valmistamine
Koori tomatid, selle tegevuse hõlbustamiseks kasta need hetkeks kuuma vette. Haki sibulad ja küüslauk. Poolita paprikad, eralda seemned ja viiluta. Kuumuta potis õli. Pane potti sibulad, küüslauk ja paprika ning kuumuta läbi. Kata pott kaanega ja hauta aeg-ajalt segades 20 minutit, vajadusel lisa õli. Lisa tomatid, ürdid ja tomatipasta (kasvuhoones hästi küpsenud tomatitele pole pastat vaja lisada), sega ning hauta veel 15 minutit. Viiluta baklažaan ja suvikõrvits, pane potti ja hauta rooga veel 30 minutit.Sobib serveerida nii iseseisva roana riisi või kuskussiga kui ka pearoa lisandina.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee