PuravikurisotoFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
23. september 2009, 10:43

Puravikurisoto

Äsja korjatud puravikud annavad itaaliapärasele seenerisotole eriti hõrgu maitse. Talvel kasuta kuivatatud puravikke või poes müüdavaid värskeid seeni.

Kogus: neljale

Koostisosad
6 sl Õli
200 g Risotoriis
1 l Värsked puravikud (puhastatud, tükeldatud)
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 dl Valge vein (kuiv)
2 -4 dl köögiviljapuljong
1 dl Parmesani laaste v. muu kõva juust
1 dl Petersellilehed (hakitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Aja potis õli tuliseks, lisa riis ja kuumuta segades, kuni see on läbipaistev. Lisa tükeldatud seened ja hakitud sibulad, pruunista 2–3 minutit. Lisa ka purustatud küüslauk ja valge vein, sega läbi ning hauta madalal kuumusel. Kui kogu vedelik on riisi imendunud, kalla potti osa puljongist, nii et vedelik katab riisi. Hauta 30 minutit, lisades ülejäänud puljongi siis, kui eelnev on imendunud. Pärast riisi pehmenemist maitsesta risoto soolapipraga, sega hulka hakitud petersell ja Parmesan.