Itaalia köök

Puravikurisoto 

Pille Enden, 23. september 2009, 10:43
Puravikurisoto Jaan Heinmaa
Äsja korjatud puravikud annavad itaaliapärasele seenerisotole eriti hõrgu maitse. Talvel kasuta kuivatatud puravikke või poes müüdavaid värskeid seeni.

Kogus: neljale

Koostisosad
6 sl Õli
200 g Risotoriis
1 l Värsked puravikud (puhastatud, tükeldatud)
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 dl Valge vein (kuiv)
2 -4 dl köögiviljapuljong
1 dl Parmesani laaste v. muu kõva juust
1 dl Petersellilehed (hakitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Aja potis õli tuliseks, lisa riis ja kuumuta segades, kuni see on läbipaistev. Lisa tükeldatud seened ja hakitud sibulad, pruunista 2–3 minutit. Lisa ka purustatud küüslauk ja valge vein, sega läbi ning hauta madalal kuumusel. Kui kogu vedelik on riisi imendunud, kalla potti osa puljongist, nii et vedelik katab riisi. Hauta 30 minutit, lisades ülejäänud puljongi siis, kui eelnev on imendunud. Pärast riisi pehmenemist maitsesta risoto soolapipraga, sega hulka hakitud petersell ja Parmesan.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee