Spagetid kirsstomatite ja kapparitegaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
16. august 2010, 07:47

Spagetid kirsstomatite ja kapparitega

Samal ajal, kui tomatid koos kapparitega oliiviõli-basiilikukastmes maitsestuvad, jõuad valmis keeta spagetid. Kiire ja maitsev pastaroog, mida sobib süüa nii kuumalt kui külmalt.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Kirsstomatid
4 küünt Küüslauk
30 tk Kapparid (väiksed)
1 dl Oliiviõli
10 lehte Basiilik (värske)
300 g Spagetid
SERVEERIMISEKS
Parmesani juust
Must pipar

Valmistamine
Poolita tomatid, tükelda küüslauguküüned, rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks. Pane kõik ained koos kapparite ja oliiviõliga suurde kaussi, maitsesta soola ja pipraga ning lase seista. Keeda spagette soolaga maitsestatud vees ja nõruta. Tõsta spagetid tomatisegule ja sega läbi. Tõsta taldrikutesse, jahvata veskist musta pipart, riivi peale ohtralt Parmesani juustu ja serveeri kohe.