Ungari köök

Ungari lihapada ehk pörkölt 

Pille Enden, 25. september 2009, 09:13
Ungari lihapada ehk pörkölt Jaan Heinmaa
Seda traditsioonilist Ungari rooga võib valmistada ka veiselihast.

Kogus: kuuele

Koostisosad
800 g Sealiha
2 tk Paprika
1 tk Porrulauk
1 küüs Küüslauk
1.5 sl Või
Sool
Must pipar
2 tl Paprika (jahvatatud)
6 tk Tomat
2.5 dl Valge või punane kuiv vein
2 oksa Rosmariin

Valmistamine
Poolita paprikad, eralda seemned ja tükelda. Viiluta porru ja haki küüslauk. Lõika liha kuubikuteks ja pruunista võis. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Lisa porru ja küüslauk ning nii palju veini, et liha põhja ei kõrbeks. Pane peale rosmariinioksad, kata kaanega ja hauta madalal kuumusel pool tundi. Koori tomatid, eemalda seemned ja pane potti koos viilutatud paprikatega. Hauta veel pool tundi. Vajadusel lisa valmimise ajal veini.Serveeri jahvatatud paprikaga maitsestatud praetud kartuliviiludega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee