Küpsetised

Feta-lambalihapirukas 

Anni Arro, 29. august 2008, 07:09
Feta-lambalihapirukas Sandra Urvak
Feta ja lambalihaga seostub mulle Kreeka köök. Ja nagu Kreeka köögile omane, domineerivad siin puhtad maitsed – tunned nii lambaliha, fetajuustu, punase paprika kui ka kapparite maitset.

Kogus: kuuele

Koostisosad
TAINAS
500 g Jahu
2 sl Valge vein
150 ml Vesi
2 tk Muna
3 sl Oliiviõli
3 sl Või (sulatatud)
1 tl Sool
1 tl Suhkur
TÄIDIS
500 g lambahakkliha (sobib ka lamba-veisehakkliha)
3 tk Punane paprika
1 tk Punane sibul
1 küüs Küüslauk
3 tk Muna (keedetud)
2 sl Kapparid
Harilik pune
Petersellilehed
250 g Feta juust
1 peotäis Oliivid (rohelised)
Sool
Must pipar
1 tk Munakollane

Valmistamine
Sega kõik tainaained kausis kokku ja sõtku elastne tainas. Pane 30 minutiks külmkappi. Pruunista ribadeks lõigatud paprika pannil oliiviõlis. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kõige lõpus hakkliha. Pruunista kõik ühtlaselt ning maitsesta soola ja pipraga. Võta pann tulelt.Lisa segule kapparid, tükeldatud munad, hakitud pune ja petersell ning oliivid. Sega kõik läbi.Jaga tainas kahte võrdsesse ossa ja rulli jahusel pinnal õhukeseks ja ümaraks.Vooderda ühe tainalehega võiga määritud 30 cm läbimõõduga ahjuvorm, jättes tainaservad veidi kõrgemaks. Laota täidis tainale ja pane kõige peale tükeldatud fetajuust. Kata teise tainalehega ja näpista pirukaservad tugevasti kokku. Määri piruka pind munakollasega ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180°C juures umbes 30 minutit, kuni küpsetis on pealt kuldpruun.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee