Idamaine loomalihasalatFoto: Jaan Heinmaa
Aasia köök
1. september 2008, 06:40

Idamaine veiselihasalat

Idamaine lihasalat

Kogus: neljale

Koostisosad
3 küünt Küüslauk
0.5 tl Must pipar
3 sl Õli
Roheline sibul
400 g veise sisefilee
200 g Kirsstomatid
1 tk Kurk
Salatilehed
KASTE
1 sl Kalakaste
2 sl laimimahl
2 sl Teriyaki kaste
1 sl Sojakaste
2 tl Tšilli (hakitud)
2 tl Fariinsuhkur

Valmistamine
Sega omavahel kalakaste, laimimahl, teriyaki kaste, sojakaste, tšilli ja fariinsuhkur. Lõika liha viiludeks. Vala pool kastmest lihale. Lisa hakitud küüslauguküüned, pipar, ja 2sl õli. Sega ühtlaseks ja lase lihal paar tundi toatemperatuuri maitsestuda.Kuumuta pannil ülejäänud õli ja pruunista liha. Tõsta tulelt ja jahuta. Aseta vaagnale salatilehed, tükeldatud tomatid, viilutatud kurk, hakitud sibulavarred ja ribadeks lõigatud liha. Nirista peale kastet ja serveeri.