Kiudainerikkad toidud

Friteeritud õunad õlletainas 

Pille Enden, 20. september 2010, 19:04
Friteeritud õunad õlletainasFoto: Jaan Heinmaa
Magustoit saab kõige parem hapudest õuntest. Serveeri soojana, lisandiks võid pakkuda vanillijäätist.

Koostisosad
4 tk suured hapud õunad
TAINAS
2 dl jahu
3 -4 dl hele õlu
1 tk munavalge
0.5 dl suhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
pisut jahvatatud ingverit
1 l õli küpsetamiseks

Valmistamine
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad umbes 0.5cm paksusteks viiludeks. Klopi jahu ja õlu ühtlaseks. Vahusta munavalge kõvaks vahuks ja lisa jahu-õllesegule. Kui tainas on liiga paks, lisa veel veidi õlut. Sega taldrikus suhkur, kaneel ja ingver. Kuumuta õli potis, kasta õunaviilud tainasse ja küpseta õlis 1 minut mõlemalt poolt, kuni tainas on kuldpruun. Tõsta vahukulbiga potist välja, jahuta pisut ja veereta suhkru-kaneelisegus.
Kogustest valmib 24 tk

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee