Küpsetised

Õuna-kitsejuustupirukad 

Pille Enden, 20. september 2010, 19:03
Õuna-kitsejuustupirukad Jaan Heinmaa
Hõrgud pikantsed pirukad on parimad soojalt. Kitsejuustu võid asendada ka maitsestamata toorjuustuga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 16-18 minutit ahjus

Koostisosad
500 g lehttainas
125 g pehme kitsejuust
1.5 spl suhkur täidisesse
2 spl suhkur õuntele
1 tk muna
0.75 dl vahukoor
Vanill- või vanilliinsuhkrut
4 tk hapu õun

Valmistamine
Rulli tainas õhukeseks ja lõika 6 umbes 15cm läbimõõduga kettaks. Määri 10cm suurused vormid võiga ja tõsta neisse tainas nii, et see katab ka ääred.Hõõru kitsejuust, suhkur, muna, vahukoor ja vanillsuhkur ühtlaseks pastaks ning jaga vormidesse tainale.Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad õhukesteks viiludeks, laota juustusegule ja raputa peale pisut suhkrut.Küpseta 225-kraadises ahjus 16-18 minutit. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase 10 minutit jahtuda. - Vaikimisi kogustest valmib 6 väikest pirukat

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee