Linnuliha retseptid

Sitsiilia kanapada 

Toidutare, 28. veebruar 2011, 06:32
Sitsiilia kanapada Jaan Heinmaa
Maitserikas kanaroog, mida saad hautada kas pliidil või ahjus. Serveeri riisi või pastaga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistusaeg 20 min + 20-25 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Kanafilee
2 spl oliiviõli (või päiksekuivatatud tomatite õli)
1 tk sibul
1 tk väike punane tšillipipar
3 küünt Küüslauk
6 tk päikesekuivatatud tomatid õlis
250 g seened
3 dl tomatipüree
2.5 dl kuiv valge vein (võib asendada ka puljongiga)
2 tl kuivatatud pune või basiilik
sool, must pipar
suhkur

Valmistamine
1. Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Pruunista tükeldatud kana õlis, lisa veidi keevat vett ja hauta liha väiksel tulel 7-10 minutit. 2. Kuumuta poti põhjas hakitud sibulat, tšillit ja küüslauku 3-4 minutit. Lisa tükeldatud tomatid ja seened, kuumuta 5 minutit. Pane juurde tomatipüree ja vein. Maitsesta pune või basiiliku, soola, pipra ja suhkruga, kuumuta keemiseni. Sega hulka kanatükid, kata pott kaanega ning hauta pliidil või ahjus 15-20 minutit ehk kuni kana on pehme.3. Maitsesta vajadusel veel soola ja suhkruga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee