Väikesed seene-kapsapirukadFoto: Jaan Heinmaa
Toidutare 12. september 2010 20:30
Mõnusad pirukad kohvi või tee kõrvale. Kes teravaid elamusi ei armasta, võib tšillikastme asendada mahedama tomatikastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
500 g pärmi-lehttainas
TÄIDIS
500 g kapsas
1 tk sibul
1 tk väike suvikõrvits
200 g puravikke, austerservikuid või šampinjone
1 -2 spl või
1 -1,5 tl sool
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
100 g hapukoor
1 -2 spl Tšillikaste
MÄÄRIMISEKS
sulatatud võid

Valmistamine
Lõika kapsas ribadeks ning sibul, suvikõrvits ja seened võimalikult väikestekstükkideks. Sulata pannil või, lisa tükeldatud köögiviljad ja hauta aeg-ajalt segades10–15 minutit. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Lisa hapukoor ja tšillikastening lase jahtuda. Rulli samal ajal tainas õhukeseks ning lõika sellest ümmarguse vormi või klaasiga väikesed kettad.Jaga täidis tainatükkidele. Tõsta tainaääred täidisele nii, et keskelt jääb pindkatmata. Küpseta 225° juures 15–18 minutit. Määri pirukaid pealt sulavõiga. Kogustest valmib 14 pirukat.