Küpsetised

Seene-hakkliha plaadipirukas 

Toidutare, 24. september 2010, 07:32
Seene-hakkliha plaadipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kõige maitsvam tuleb see pirukas sügisel kohalike puravike ja kukeseentega. Muudel aastaaegadel kasuta poes müüdavaid šampinjone ja austerservikuid.

Kogus: kümnele

Koostisosad
TAINAS
250 g või
250 g Kohupiim
4 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
KATE
2 spl õli
1 tk suurem sibul
400 g hakkliha
500 g värskeid seeni
400 g kodujuust
4 tk muna
1 tl Purustatud pipar
1 tl sool
100 g Riivjuust

Valmistamine
Sega toasoe või ja kohupiim hoolikalt läbi. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning töötle ühtlaseks tainaks, pane pooleks tunniks külma. Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, tõsta teise anumasse. Seejärel pane pannile hakkliha ja mõne minuti pärast ka viilutatud seened.Kuumuta segades veidi aega ning tõsta pann pliidilt. Lase hakkliha-seenesegul jahtuda ning lisa siis praetud sibulad, kodujuust, lahtiklopitud munad ja maitseained.Rulli tainas plaadisuuruseks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kalla kate tainapõhjale, raputa üle riivitud juustuga ning küpseta 200° juures 30 minutit.