Vilma ruuduline hapukooretortFoto: Vilma
Nädala kook
12. september 2010, 20:29

Vilma ruuduline hapukooretort

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg: 55 minKüpsetamisaeg: 2 x 20-30 min

Koostisosad
1 pakk Vilma Juubeli tordipulber
1 pakk Vilma Erika kakaotordipulber
1 kg Hapukoor
2 tk küpsed banaanid
100 g Kalev Special piimašokolaad (riivitud)
PEALE RAPUTAMISEKS
kakaopulbrit või riivitud šokolaadi

Valmistamine
Küpseta tordipõhjad vastavalt pakendil toodud juhistele. Jahuta ning lõika põhjadest välja u 2 cm laiused rõngad. Aseta alusele vaheldumisi erivärvilised rõngad, et moodustuks triibuline tordipõhi. Kata põhi ½ hapukoorega ning selle peale tõsta kahvliga purustatud banaanid ning riivitud šokolaad. Aseta peale teine osa tordipõhjast kettaid, samuti heledad ja tumedad vaheldumisi ning kata tort pealt ja külgedelt ülejäänud hapukoorega. Aseta kook külma, soovitavalt üleöö. Enne serveerimist kaunista tort kakaopulbri või riivitud šokolaadiga.Hapukoorele võib lisada ka pisut suhkrut. Pidulikumaks puhuks kata tort piimašokolaadiglasuuriga.