Vilma apelsinitort tumedas šokolaadisFoto: Vilma
Nädala kook
12. september 2010, 20:28

Vilma apelsinitort tumedas šokolaadis

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg: 25 minKüpsetamisaeg: 20-30 minViimistlusaeg: 1 h

Koostisosad
1 pakk Vilma Juubeli tordipulber
200 ml apelsinimahl
3 apelsini riivitud koor
2 spl brändi
500 g Keedukreem
150 g maasikad
IMMUTAMISEKS
50 ml apelsinimahl
GLASUUR
200 g Kalev Bitter tume šokolaad
150 ml Vahukoor
VAHVLITORUD
1 pakk Vilma vahvlipulber
300 ml vesi
80 ml õli

Valmistamine
Põhja valmistamiseks sega tordipulbrile juurde apelsinimahl, brändi ja 2 apelsini riivitud koored, vala vormi ning küpseta 180-200C juures 20-30 min. Lase tordipõhjal jahtuda ning lõika kaheks kihiks. Valmista ette keedukreem, lisa kreemile juurde ühe apelsini riivitud koor. Aseta tordipõhi alusele, immuta apelsinimahlaga, lõika tordi vahele kiht maasikaid, kata keedukreemikihiga ja aseta peale teine tordipõhjakiht. Aseta tort mõneks ajaks külmikusse tahenema. Glasuuri valmistamiseks sulata vesivannil tume šokolaad, lisa juurde vahukoor. Kalla glasuur koogile ja kaunista vahvlitorudega. Vahvlitorude valmistamiseks küpseta pakendil oleva juhise järgi õhukesed vahvlid ning keera kuumalt rulli.