Ameerika köök

Ameerika õunapirukas 

Eva Palu, 6. september 2010, 08:53
Ameerika õunapirukas Eva Palu
Hästi mahlase täidisega pirukas, mis maitseb parim ahjusoojalt vaniljejäätisega.

Koostisosad
TAINAS
6 dl nisujahu
1 spl suhkur
200 g või
4 spl vesi
TÄIDIS
1 kg õun
2 spl sidrunimahl
3 spl tärklis
1 dl suhkur
50 g või
kaneel
KATTELE
1 spl suhkur
muna

Valmistamine
Valmista muretainas. Pane jahu ja suhkur kaussi ning lisa külmkapist võetud ja noaga väikesteks tükkideks lõigatud või. Haki noaga või jahu sisse. Lisa külm vesi. Nüüd sõtku tainas käte vahel ühtlaseks tainaks. Mässi tainapäts lapikuna kilekoti sisse ja pane tunnikeseks külmkappi.
 
Koori õunad, tükelda ja piserda üle sidrunimahlaga ning kalla peale suhkur ja tärklis (ära veel sega). Tee tainas üheks suuremaks ja teiseks väiksemaks tükiks (60-40). Rulli suurem tükk 27 cm läbimõõduga kettaks ja tõsta 24 cm-se lahtikäiva koogivormi sisse, nii et tainaga saab vooderdatud nii vormi põhi kui seinad. Sega õunamass ja tõsta tainaga vooderdatud vormi sisse. Haki või ja jaga võikuubikud ühtlaselt õuntele. Rulli lahti ülejäänud taina pool, lõika noaga parajad ribad ja meisterda koogi kate.
 
Klopi lahti muna, pintselda koogikate sellega üle ja raputa peale suhkur. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus ca 50 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee