Kalatoitude retseptid

Suitsuräimetort 

Angelica Udeküll, 7. september 2010, 09:23
SuitsuräimetortFoto: Daisy Lappard
Kartulitest valmistatud tordipõhja saad imelihtsalt õhukeseks rullida, kui asetad taina esmalt toidukile vahele. Nii ei kleepu see millegi külge ega lagune laiali.

Kogus: ühele

Koostisosad
TORDIPÕHJAKS
250 g margariin
4 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
250 g keedetud kartulid
KATTEKS
500 g suitsuräimed
2 dl hapukoor
2 dl kodujuust
2 tk keedetud muna
1 tk hapukurk
till

Valmistamine
1.  Valmista esmalt tordipõhi. Selleks murenda sõrmede vahel pehme margariin jahu ja küpsetuspulbriga.2.  Riivi keedetud kartulid ja sega taina hulka. Sega võimalikult vähe, aga nii, et koostisosad oleksid omavahel korralikult segunenud.3.  Rulli tainas õhukeseks leheks, aseta küpsetusvormi ja pane vähemalt pooleks tunniks külma seisma. 4.  Seejärel küpseta 225 kraadi juures kuldpruuniks.5.  Lase põhjal enne katte peale tegemist maha jahtuda.6.  Katteks puhasta suitsuräim ja sega teiste komponentidega, v.a keedumuna.7.  Kaunista tort riivitud keedumuna ja väikeste suitsuräimetükkidega.# Hapukoore asemel võid katte hulka segada ka toorjuustu – näiteks klassikalist maitsestamata või siis murulaugu või ürtidega toorjuustu.# Lase koogil enne serveerimist tunnike seista.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee