Hispaania köök

Hispaania sibulatšatni 

Toidutare, 25. oktoober 2011, 09:40
Hispaania sibulatšatniFoto: Jaan Heinmaa

Koostisosad
1 kg sibul
350 g pruun suhkur
200 g tumedad seemneteta rosinad
2 dl valge vein
2 dl õuna- või valgeveiniäädikas
2 tl sool
5 tera vürtspipar ehk piment
5 tera vürtsnelk

Valmistamine
Haki sibulad sentimeetristeks tükkideks. Pane nelgi- ja pipraterad kohvifiltrisse ning seo pika niidiga potisanga külge. Hauta kõiki aineid kaaneta anumas madalal kuumusel umbes 1 tund. Vürtsikotike võta 10 minuti pärast välja. Kui segu aurab enne ettenähtud aega päris kuivaks, lisa vett ja kata anum kaanega. Valmis tšatni peab olema paks, tumepruun ja läikiv. Tõsta väikestesse steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt. Serveeri liha- ja vorstiroogade lisandiks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee