Küpsetised

Õuna-müslikook 

Anni Arro, 31. august 2010, 08:17
Õuna-müslikookFoto: Sandra Urvak
Mida teha, kui tekib kohutav magusaisu, kuid kapis pole ühtki kommi ega küpsist?! Meil on aed õunapuid täis ehk siis õuntest meil puudust ei tule. Kaerahelbed on ka peaaegu alati olemas. Ühel õhtul hakkasidki kõik vinguma, et nemad tahavad kooki ja jutul lõpp. Olgu ma professionaalne kokk ja tehku midagi! Tegin siis seda kooki, kuna tõesti ei olnud millestki muust teha. Aga tulemus oli lausa võrratu! Sellest ajast alates teeme seda müslilaadset kooki päris tihti. See on ülilihtne ja kõigele lisaks ka tervislik! Muuseas sobib väga hästi ka hommikusöögiks.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg õunad
350 g Kaerahelbed
100 g toasoe või
3 spl Fariinsuhkur
1 tk muna
kaneel
SERVEERIMISEKS
külm piim või vanillikaste

Valmistamine
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis toasoe või, kaerahelbed, muna ja fariinisuhkur. Sega seni, kuni tekib ühtlane tainas. Koori ja puhasta õunad ning lõika sektoriteks. Määri ahjuvorm või -pann võiga, aseta sinna õunasektorid ja puista üle kaneeliga. Kalla peale kaerahelbesegu ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 30–40 minutit. Kook on valmis, kui õunad on pehmed ja kaerahelbed krõbedad. Sobib hästi kas piima või vanillikastmega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee