Aurukala grillitud portabello ja tüümianiporganditegaFoto: Kristjan Lepp
Kalatoitude retseptid
10. märts 2011, 10:11

Aurukala grillitud portabello ja tüümianiporganditega

Aurukala on ammune hitt, mida pidulikumal puhul võib aurutada vee ja valge veini seguga.

Kogus: ühele

Koostisosad
150g kalafilee lõik sööja kohta
Aedtill
1 suur portabella sööja kohta
Pipar
500 g miniporgandid
Tüümian (kuivatatud)
Rosépipar
MARINAAD
2 sl Oliiviõli
2 sl Palsamiäädikas
Veidi mineraalvett

Valmistamine
Kui pole soovi mässata seente grillimise ja porgandite küpsetamisega, võib kalaga koos panna potti auruma ka köögiviljad (lillkapsa, brokoli, porgandi, kartuli või aedoad). Sel juhul arvesta, et kala küpseb kõige kiiremini. Alusta kõige kauem aega nõudvast aedviljast ja lisa vastavalt valmimise järjekorrale ülejäänud. Kala jäägu viimaseks, sest muidu tekib aurukalapuder, mida keegi süüa ei taha.Sega kokku marinaadiained, pane portabellad sellesse ja hoia vähemalt 15 minutit. Grilli ahju grillrežiimil, kübarapool üleval, 10 minutit. Seejärel keera ja grilli veel 5 minutit. Kui miniporgandeid pole, lõika suured porgandid väikese sõrme suurusteks tikkudeks. Määri ahjupann õliga, pane sellele porgandid ja sega.Raputa üle 1 tl kuivatatud tüümianiga. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.Pane aurupotti 0,5 liitrit vett ning maitsesta soola ja värske tilli või 1 tl soolatilliga. Pane pott tulele ja kala sinna auruma. See on valmis 6–8 minutiga.Serveerimisel raputa kala pinnale roseepipart.