Kalatoitude retseptid

Aurukala grillitud portabello ja tüümianiporganditega 

Vesta Reest, 10. märts 2011, 10:11
Aurukala grillitud portabello ja tüümianiporganditega Kristjan Lepp
Aurukala on ammune hitt, mida pidulikumal puhul võib aurutada vee ja valge veini seguga.

Kogus: ühele

Koostisosad
150g kalafilee lõik sööja kohta
Aedtill
1 suur portabella sööja kohta
Pipar
500 g miniporgandid
Tüümian (kuivatatud)
Rosépipar
MARINAAD
2 sl Oliiviõli
2 sl Palsamiäädikas
Veidi mineraalvett

Valmistamine
Kui pole soovi mässata seente grillimise ja porgandite küpsetamisega, võib kalaga koos panna potti auruma ka köögiviljad (lillkapsa, brokoli, porgandi, kartuli või aedoad). Sel juhul arvesta, et kala küpseb kõige kiiremini. Alusta kõige kauem aega nõudvast aedviljast ja lisa vastavalt valmimise järjekorrale ülejäänud. Kala jäägu viimaseks, sest muidu tekib aurukalapuder, mida keegi süüa ei taha.Sega kokku marinaadiained, pane portabellad sellesse ja hoia vähemalt 15 minutit. Grilli ahju grillrežiimil, kübarapool üleval, 10 minutit. Seejärel keera ja grilli veel 5 minutit. Kui miniporgandeid pole, lõika suured porgandid väikese sõrme suurusteks tikkudeks. Määri ahjupann õliga, pane sellele porgandid ja sega.Raputa üle 1 tl kuivatatud tüümianiga. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.Pane aurupotti 0,5 liitrit vett ning maitsesta soola ja värske tilli või 1 tl soolatilliga. Pane pott tulele ja kala sinna auruma. See on valmis 6–8 minutiga.Serveerimisel raputa kala pinnale roseepipart. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee