Küpsetised

Vaarikatartaletid 

Toidutare, 19. august 2008, 09:03
Vaarikatartaletid Jaan Heinmaa
Tumeda põhjaga koogikesed valge šokolaadi vahu ja magushapude vaarikatega maitsevad oivaliselt.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
TAINAS
3 dl nisujahu
125 g Või (külm)
1 sl Kakao
0.5 dl Suhkur
Soola näpuotsaga
1 tk Munakollane
1 sl Vesi (jääkülm)
MOUSSE
2 dl Vahukoor
200 g Valge šokolaad
3 tk Munakollane
2 sl rumm
KAUNISTUSEKS
Vaarikaid

Valmistamine
Soovi korral võid kaheksa tartaleti asemel valmistada ka ühe suure koogi. Tartaletivormid on sakiliste madalate äärtega väikesed pirukavormid.
Haki jahu, või, kakao, suhkur ja sool segamini (võid teha seda ka köögikombainis). Lisa kergelt lahtiklopitud munakollane ja vesi, sega kiirelt tainaks. Vajuta tainas väikeste, 8 cm läbimõõduga tartaletivormide põhja ja äärtele või vooderda sellega suur 24 cm läbimõõduga pirukavorm. Lase pool tundi külmkapis seista.
Pane ahi 200° juurde sooja. Torka tainasse kahvliga augud ja toesta ääred fooliumiga. Küpseta väikseid tartaletipõhju 15 minutit, suurt pisut kauem. Lase vormi(de)s täielikult jahtuda. Mousse'i jaoks vahusta koor ja sulata šokolaad kuumaveevannil. Mikserda munakollased vahuks ning lisa tugevalt segades šokolaadi hulka. Sega juurde ka vahustatud koor ja rumm. Jaga täidis jahtunud koogipõhja(de)le ning hoia maiust vähemalt 4 tundi, ent soovitatavalt järgmise päevani külmas. Vahetult enne serveerimist kaunista vaarikatega.
Kogustest valmib 8 väikest või 1 suur kook.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee