Keefirisupp aedviljade ja krõbeda peekonigaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
5. juuli 2010, 00:05

Keefirisupp aedviljade ja krõbeda peekoniga

Kõrvale hammusta midagi sooja - hurmav on näiteks bruschetta grillitud juustuga.

Kogus: neljale

Koostisosad
100 g Värske kurk
100 g Tomat
100 g Põldoad (punased)
100 g Hapukurk
100 g Keedetud kartul
100 g Paprikalõike (rohelisi, punaseid ja kollaseid)
100 g Granaatõuna seemned
200 g Peekoniviilud
100 g Kanafilee
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
100 g Hapukoor
Sool
Must pipar
Cayenne'i pipar
Sorts oliiviõli
1 l Keefir

Valmistamine
1. Haki kõik juurikad (peale sibula ja küülaugu) pisikesteks kuubikuteks, vaid keedetud ja puhastatud põldubadele jäta nende oma kuju. Paprika viiluta, granaatõunalt eralda seemned. Pane kõik kaussi ning maitsesta oliiviõli, soola ja pipardega. Lase mõned minutid seista. Seejärel kalla peale keefir ja lisa hapukoor, sega läbi ja maitse. Kui tunned, et midagi on vajaka, lisa seegi.
2. Viiluta peekon ja kanafilee. Haki küüslauk ja sibul ning pane pannile hauduma. Lisa liha, prae ja nõruta majapidamispaberil. Serveeri lihasegu eraldi kausis. Lisandina pane lauale ka granaatõun, mida võib supile värviks lisada. Valge vein ning grilljuustuga bruschetta kõrvale ja head isu!

Bruschetta amps
Röstige suured röstsaiaviilud kergelt ja lõigake kõik neljaks. Esimese kihina määrige sulajuustu, mis võib olla ka mingi maitsega. Seejärel asetage kukile hakitud seened, siis viil päikesekuivatatud ja oliiviõlis lebanud tomatit ning kõige lõpuks riivjuust. Ahjus laske ollla nii kaua, kuni juust tõmbub pealt pruunikaks.