Küpsetised

Hõrk kukeseenepirukas 

Toidutare, 16. august 2008, 07:26
Hõrk kukeseenepirukas Jaan Heinmaa
sobib nii kohvi kõrvale kui ka iseseisvaks eineks koos värske salatiga. Serveeri ahjusooja või veidi jahtununa.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
VALMISTUSAEG: 20 MINUTIT + AHJUS 40 MINUTIT

Koostisosad
PÕHI
3 dl jahu
1 dl kartulipudrupulber
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
100 g Või
1 dl Vesi
SEENETÄIDIS
1.5 l Kukeseened
1 tk Sibul
3 sl Või
0.5 tl Sool
0.5 tl Valge pipar
MUNA-KOOREKATE
2 dl Piim
1 dl Rõõsk koor 10%
3 tk Muna
1 tl Sool
0.25 tl Valge pipar
PEALE
2 dl Riivjuust

Valmistamine
Sega omavahel jahu, kartulipudru- ja küpsetuspulber ning sool. Lisa kuivainesegule sulatatud või ja seejärel leige vesi, sõtku ühtlaseks tainaks. Suru kokku palliks ning lase 1 tund külmkapis seista. Seenetäidiseks haki puhastatud seened ning kuumuta neid kuival pannil 7–8 minutit (kuni vesi on aurustunud). Lisa hakitud sibul ja või, hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja valge pipraga ning lase jahtuda. Suru tainas 26–28 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ning torka kahvliga augud sisse. Eelküpseta 200° juures 10 minutit. Klopi lahti munad, sega hulka piim ja koor ning maitsesta soola ja valge pipraga. Sega kokku seened ja munasegu, vala põhjale.Riputa peale riivitud juust ning küpseta 200° juures 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee