Gluteenivabad retseptid

Pavlova suvemarjadega 

Lia Virkus, 12. august 2008, 08:21
Pavlova suvemarjadegaFoto: Jaan Heinmaa
Populaarse Uus-Meremaalt pärineva beseetordi võib katta marjade või puuviljadega. Besee küpseta valmis päev varem, siis võtab magustoidu laualesaamine aega vaid kümmekond minutit.

Kogus: kuuele

Koostisosad
BESEE
4 tk Munavalge
2 dl Suhkur
2 tl Maisitärklis
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Lahja õunaäädikas
KATE
3 dl Vahukoor
0.5 l šokolaadijäätis
punased sõstrad, tikrid või vaarikad

Valmistamine
Vahusta munavalged, lisa suhkur väikeste portsjonitena. Sega maisijahu ülejäänud suhkru ja vaniljesuhkruga, lisa munavalgevahule. Kõige lõpuks lisa äädikas. NB! Vaht peab jääma tihe ja paks. Tõmba praetaldriku järgi pliiatsiga küpsetuspaberile ring. Tõsta lusikaga vaht selle peale, silu ääred veidi kõrgemaks. Küpseta 150° juures 5 minutit, alanda kuumus 100°-le ja küpseta veel 1,5 tundi. Võta ahjust välja ja jäta jahtuma. Kata besee vahetult enne serveerimist.
Serveeri vastavalt soovile jäätisega või ilma. Laota põhjale viiludeks lõigatud jäätis ja tõsta peale vahustatud koor, kaunista marjade või puuviljadega. Serveeri kohe, muidu sulab jäätis üles.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee