Pavlova suvemarjadega
, 12. august 2008 08:21
Pavlova suvemarjadegaFoto: Jaan Heinmaa
Populaarse Uus-Meremaalt pärineva beseetordi võib katta marjade või puuviljadega. Besee küpseta valmis päev varem, siis võtab magustoidu laualesaamine aega vaid kümmekond minutit.
Kogus: kuuele
Koostisosad
BESEE
4 tk Munavalge
2 dl Suhkur
2 tl Maisitärklis
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Lahja õunaäädikas
KATE
3 dl Vahukoor
0.5 l šokolaadijäätis
punased sõstrad, tikrid või vaarikad
BESEE
4 tk Munavalge
2 dl Suhkur
2 tl Maisitärklis
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Lahja õunaäädikas
KATE
3 dl Vahukoor

0.5 l šokolaadijäätis
punased sõstrad, tikrid või vaarikad
Valmistamine
Vahusta munavalged, lisa suhkur väikeste portsjonitena. Sega maisijahu ülejäänud suhkru ja vaniljesuhkruga, lisa munavalgevahule. Kõige lõpuks lisa äädikas. NB! Vaht peab jääma tihe ja paks. Tõmba praetaldriku järgi pliiatsiga küpsetuspaberile ring. Tõsta lusikaga vaht selle peale, silu ääred veidi kõrgemaks. Küpseta 150° juures 5 minutit, alanda kuumus 100°-le ja küpseta veel 1,5 tundi. Võta ahjust välja ja jäta jahtuma. Kata besee vahetult enne serveerimist.
Serveeri vastavalt soovile jäätisega või ilma. Laota põhjale viiludeks lõigatud jäätis ja tõsta peale vahustatud koor, kaunista marjade või puuviljadega. Serveeri kohe, muidu sulab jäätis üles.