Lõunasöögi retseptid

Tervislik Nizza salat 

Angelica Udeküll, 19. juuli 2011, 06:01
Tervislik Nizza salatFoto: Daisy Lappard
Dekoratiivsema tulemuse saamiseks võid tavaliste kanamunade asemel lisada hoopis vutimune.

Kogus: kahele

Koostisosad
SALAT
2 tk väiksemad tomatid
2 tk Redis
50 g tuunikala õlis
100 g keedetud rohelised aedoad
1 tk keedumuna
40 g Tumedad oliivid
1 tk keedukartul
1 peotäis Jääsalat
KASTE
1 spl Veiniäädikas
1 spl sinep
sool, pipar
3 spl õli

Valmistamine
1.  Keeda kartul ja muna, kui neid pole varasematest toidukordadest üle jäänud. Keeda ka aedubasid paar minutit.2.  Sega valmis kaste. Selleks sega äädiks, sinep ja maitseained ning segu pidevalt kloppides nirista juurde õli.3.  Lõika tomat ja redis sektoriteks, haki keedukartul. 4.  Aseta salatilehele hakitud köögiviljad ja aedoad ning veerandiks lõigatud muna.5.  Nõruta tuunikalakonserv liigsest õlist ja lisa köögiviljadele.6.  Vala peale kaste ja lisa oliivid.# Eelista oliive, mis pole liiga äädikase, happelise ega muidu intensiivse maitsega. Liiga tugevamaitselised oliivid võivad varjutada salati muid komponente.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee