Grillsnäkk verikäkistFoto: Sigrid Varemäe
Lõunasöögi retseptid
1. juuni 2010, 10:11

Grillsnäkk verikäkist

Kodukokk 2010 finalisti võistlusretsept

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk Ümmargune tortilla või rieska-leib
2 viilu verikäkk
25 g Sinihallitusjuust võ tavaline riivjuust
1 tl Pohlamoos

Valmistamine
1. Grilli verikäki viilud söegrillil mõnusalt krõbedaks - mõlemalt poolt kokku umbes 5 minutit (grillresti võib pintseldada õliga, kuid üldjuhul käkk resti külge ei jää). 2. Lõika tortilla neljaks sektoriks ja grilli sektoreid paar minutit mõlemalt poolt (mitte liiga palju, kuna snäkk läheb veel korraks grillile tagasi). 3. Kui käkiviilud ja tortilla sektorid grillitud, aseta 2 käkiviilu 2 tortillasektori keskele. 4. Lõika sinihallitusjuustust viilukesi ja kata nendega omakorda käkiviilud. 5. Sinihallitusjuustu peale pane teelusikaga pohlamoosi. 6. Kõige peale aseta ülejäänud 2 kergelt grillitud tortillasektorit. 7. Aseta snäkid uuesti grillile ja grilli kuni juust sulab ning tortilla saab ilusa pruunikirju kuue. Snäkk sobib suurepäraselt sisse juhatama grillpidu (seniks kuni liha grillib) või kergeks õhtusöögiks koos omal valikul värske rohelise salatiga. Naudi kõrvale rosé või punast veini.