Sealiha retseptid

Heaolu searibi punanes marinaadis 

Erlis Schönberg, 1. juuni 2010, 10:11
Heaolu searibi punanes marinaadis Erlis Schönberg
Kodukokk 2010 finalisti võistlusretsept

Kogus: neljale

Koostisosad
2 kg Searibi
2 dl suhkur
2 dl Sojakaste
2 dl vedel mesi
2 dl Purustatud tomatid
2 küünt Küüslauk (purustatud)
Valge pipar

Valmistamine
Lahusta suhkur sojaga ning siis ülejäänud ained ja sega kokku marinaadiks. Eemalda kogu ribi plaadi sisemiselt küljelt kelme. Seda sellepärast et marinaad pääseks lihale parmini ligi. Marineeri ribisid vähemalt ööpäeva külmikus.Paar tundi enne küpsetamist tõsta liha külmikust välja toatemperatuurile. Otse külmast-kuumale grillile tõstetud liha võib saada shoki. Aseta ribiplaat grillrestile ja grilli kuni pruunistumiseni. Keera ribiplaadil teine külg ja kanna pealmisele pruunistunud liha pinnale pintsliga järelejäänud marinaadi, et liha ei muutuks kuivaks. Grilli, kuni on ka teine külg pruunistunud. Grillimisaeg on kokku umbes 20-30 minutit. Kui ribi on küps, võta see grillilt ja mähi mitmekihilisse alumiiniumpaberisse (läikiv külg sissepoole) ning lase 10 minutit puhata toatemperatuuril. Nii küpseb liha veel natukene edasi, ribile kantud marinaad imendub lihasse ja lihamahlade liikumine peatub. Serveeri ja naudi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee