Linnuliha retseptid

Karulaugu-apelsinisalat ürdise kanafileega 

Aet Trisberg, 26. mai 2010, 18:06
Karulaugu-apelsinisalat ürdise kanafileega Aet Trisberg
Karulauk on ideaalne kevadine vitamiiniallikas, mis meenutab lõhnalt ja maitselt küüslauku.

Kogus: ühele

Koostisosad
SALAT
1 peotäis Karulauk
1 peotäis Lehtsalat
5 peotäit Lutsernivõrsed
1 tk Avokaado
15 cm tükk värske kurk
0.5 tk Apelsin
Murulauk
1 sl Goji marjad
SALATIKASTE
1 spl Sidrunimahl
3 spl Kreeka pähkli õli
Purustatud pipar
1 tl rafineerimata roosuhkur
KANAFILEE
1 tk Kanafilee
Oliiviõli
Ürdisool
Purustatud pipar

Valmistamine
1. Kuna salati jaoks on vaja küpsetatud ja jahtunud kanafileed, võib selle valmistada juba päev varem või kui tühi kõht veel ei vaeva, mõned tunnid enne salati söömist.
2. Puista kanafilee mõlemale poolele ürdisoola ja purustatud musta pipart ning määri filee üle oliiviõliga.  Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes pool tundi, filee peaks jääma mõnusalt mahlaseks.
3. Et küüslaugumaitse tugevalt domineerima ei hakkaks, võib karulauku tasakaalustada lehtsalatiga. Rebi lehtsalat suurteks tükkideks (karulauk jäta tükeldamata). Laota taldrikule lehtsalat ja karulaugulehed, pane peale lutserniidud, apelsiniviilud, tükeldatud avokaado ja kurk.
4. Sega kokku sidrunimahl, õli ja rafineerimata roosuhkur. Vala kaste salatile ja aseta peale külm viiludeks lõigatud kanafilee. Lõpuks jahvata salatile musta pipart ja puista peale peenelt hakitud murulauku ja kuivatatud goji marju.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee