Kiudainerikkad toidud

Hapukoorekook musta sõstraga 

Toidutare, 8. august 2008, 12:17
Mustsõstra-hapukoorekook Jaan Heinmaa
Lihtsalt valmiv kook, mis maitseb kõige paremini jahutatult, kuid mitte päris külmalt. Serveeri seda valmistamispäeval, muidu muutub põhi nätskeks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistusaeg: 25 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
0.5 dl Suhkur
3 dl Jahu
TÄIDIS
200 g Hapukoor
1 tk Muna
1 dl Suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
3 dl Must sõstar
1 dl Mandlilaastud

Valmistamine
Sega või, suhkur ja jahu. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning tõsta 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Sega hapukoor, muna, tavaline ja vanillsuhkur ning kalla põhjale. Riputa peale ka mustad sõstrad. Puista üle mandlilaastudega ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee