Küpsetised

Pehme ja mahlane mustikakook 

Eva Palu, 14. september 2011, 05:45
Pehme ja mahlane mustikakookFoto: Eva Palu
Vahelduseks teistsugune mustikakook. Pehme ja mahlane. Klassikaline suvine marjapirukas, mis maitseb eriti hea kui mustikaid on palju.

Koostisosad
PÕHI
4 dl nisujahu
175 g Või
1 tk Muna
2 sl Suhkur
50 g Mandlilaastud
Vanillsuhkur
KOOGISISU
Mustikaid
3 tk Muna
2 dl Hapukoor
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine
Põhja jaoks sega külmad võitükid jahu ja mandlilaastudega, lisa suhkur, vanillsuhkur ja muna ning sõtku mass elastseks tainaks. Äärista sellega lahtise koogivormi põhi ja servad ning pane see külmkappi umbes pooleks tunniks. Pane ahi 200 kraadile soojenema.
Kalla mustikad koogipõhjale ja vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit, kuni kook on pealt pruun. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini taheneda.