Hõrk šokolaadikook vaarikategaFoto: Eva Palu
Nädala kook
7. august 2008, 13:32

Hõrk šokolaadikook vaarikatega

Suvine ja rohkelt vaarikane versioon šokolaadikoogist. Vaarikas sobib selle koogi juurde imehästi. Koogi juurde paku värsketest vaarikatest tehtud toormoosi.

Koostisosad
200 g Tume šokolaad
200 g Või
3 dl Suhkur
4 tk Muna
1 sl nisujahu
1 suur peotäis Vaarikad
SERVEERIMISEKS
vaarika-toormoosi

Valmistamine
Sulata šokolaad ja või kuumaveeanumas, sega juurde suhkur ja lase jahtuda. Tavaliselt koonderdan retseptides suhkruga, sest minu maitse järgi on seda liiga palju, ent selles retseptis soovitan kogu retseptis etteantud kogus lisada, sest mõru tume šokolaadi maitse vajab tasakaalustamist. Lisa ükshaaval munad ja jahu. Vala 1/3 tainast lahtikäivasse koogivormi, aseta peale vaarikad, kalla peale ülejäänud tainas. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 25 minutit. Valmis kook on pealt krõbe ja seest pehme.