Prantsuse köök

Tomati-sibula-quiche 

Toidutare, 25. august 2008, 13:29
Tomati-sibula-quicheFoto: Jaan Heinmaa
Prantsusepärane mahlase täidisega pirukas maitseb ühtmoodi hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg 40 minutit + 55 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
1 tl Tuhksuhkur
2.5 dl Jahu
50 g Parmesani juust
TÄIDIS
500 g Tomat
1 sl Või
2 tk Sibul (suur)
3 tk Muna
1.5 dl Rõõsk koor 10%
3 sl Jahu
0.5 tl Sool
1 sl Basiilik (värske)
1 tl Sinep
Must pipar
2 dl Riivjuust
Paprika (jahvatatud)

Valmistamine
Taina valmistamiseks näpi külm tükeldatud või tuhksuhkru ja jahuga purutaoliseks massiks. Sega sisse riivitud Parmesani juust, töötle kätega ühtlaseks tainaks ning suru võiga määritud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Kata tainas fooliumiga, vala peale herned, oad või muu raskus ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 4–5 minutit.Viiluta tomatid umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks ja pane majapidamispaberile nõrguma. Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Sulata pannil või ja kuumuta sibul keskmisel kuumusel klaasjaks. Klopi munad kausis lahti. Sega hulka koor, jahu, basiilik, sool, sinep ja pipar. Raputa eelküpsetatud pirukapõhjale juust, tõsta lusikaga peale sibulaviilud ja siis laota peale tomativiilud. Vala pirukale ettevaatlikult munasegu ja raputa peale paprikapulber. Küpseta 190-kraadises ahjus 35–40 minutit, kuni munasegu on keskelt hüübinud. Kui ei ole hüübinud, siis kata vorm fooliumiga ja küpseta veel 5–10 minutit. Lase pirukal enne serveerimist umbes 10 minutit jahtuda.