Salati retseptid

Melonisalat tomati, kurgi ja kitsejuustuga 

Toidutare, 8. august 2008, 11:04
Melonisalat tomati, kurgi ja kitsejuustuga Jaan Heinmaa
Valmista salat vahetult enne serveerimist, võimalusel portsjonitena taldrikutele. Nirista üle varem kokkusegatud kastmega ja serveeri kohe.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
Valmistamisaeg 15 minutit

Koostisosad
0.5 tk keskmine melon
1 tk Pikk kurk
400 g Tomat (soovitavalt ploomtomatid)
200 g Kitsejuust
1 peotäis Hakitud münt
50 g seedermänniseemned
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
1.5 sl Palsamiäädikas
Suhkur
Meresool
Must pipar

Valmistamine
Rösti seedermänni seemned kuival pannil ja lase jahtuda.Kastmeks sega oliiviõli palsamiäädikaga ning maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Lõika melonipoolik neljaks sektoriks, koori, puhasta seemnetest ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori kurk ja lõika piklikeks õhukesteks sektoriteks. Lõika tomat sektoriteks. Jaga taldrikutele meloniviilud, seejärel kurgid ja tomatid.Tükelda kitsejuust salatile, puista üle hakitud mündi ja seedermänni seemnetega. Tõsta lusikaga peale kaste ja serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee