Taimetoidu retseptid

Punapeedid soolapadjal 

Pille Enden, 6. august 2008, 07:03
Punapeedid soolapadjal Jaan Heinmaa
Soolal küpsetamine muudab peedid hõrguks, mahlaseks ja lisab parajalt soolasust. Seda rooga võib valmistada igal aastaajal, aga eriti maitsev on see just noortest peetidest.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ettevalmistus 15 min + ahjus 1 tund

Koostisosad
8 -12 tk Noored punapeedid
Meresool
SINEPI-AIOLI
2 küünt Küüslauk
1 dl Majonees
1 sl Dijoni sinep
1 tl Must pipar

Valmistamine
Pese peedid harjaga hõõrudes hoolikalt puhtaks. Kata ahjuvormi põhi umbes 2 cm soolakihiga, tõsta peale peedid. Küpseta 175-kraadises ahjus tund aega. Kontrolli küpsust tiku või kahvliga. Võta ahjust ja koori või serveeri koorega, nii et iga sööja saab ise koorida.Paku lisandiks sinepi-aiolit, mis oma vürtsikusega õrna peedimaitset täiendab.Aioli valmistamiseks purusta küüslauguküüned. Sega juurde kõik ülejäänud ained ja lase vähemalt pool tundi maitsestuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee