Kalatoitude retseptid

Marineeritud lest 

Angelica Udeküll, 5. august 2008, 07:16
Marineeritud lestFoto: Daisy Lappard
Ära topi purki liiga tihkelt täis, sest kalafilee võib nii lagunema hakata.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Lestafilee
0.5 klaasi nisujahu
1 tk Muna
1 tk Sidrunist pressitud mahl
Sool
MARINAAD
0.75 l Vesi
1 tk Porgand
2 tk Sibul
2 lehte Loorber
8 tera Must pipar
2 tera vürtspipar
1 tl Sool
1 sl Äädikas 30%

Valmistamine
Puhasta lest ja loputa filee voolava vee all. Maitsesta filee soola ja sidrunimahlaga. Paneeri filee esmalt jahus ja seejärel lahtiklopitud munas. Kuumuta pannil õli ja prae kala mõlemalt poolt kuldpruuniks. Keeda valmis marinaad. Selleks aja vesi keema ja lisa keeva vee hulka porgandi- ja sibulaviilud ning kõik ülejäänud komponendid, v.a äädikas. Lase mõni minut keeda ja lisa äädikas. Aseta praetud kalatükid puhtasse purki ja vala peale marinaad. Kala on söömiseks sobiv juba poole tunni pärast.
SOOOVITUS
Kui soovid marineeritud lesta pikemalt säilitada, kuumuta purke umbes 80 kraadi juures veel 15 minutit ja seejärel sule õhukindlalt. Jahuta purgid võimalikult ruttu maha.