Kiudainerikkad toidud

Mustika-kaerahelbekook 

Lia Virkus, 14. september 2008, 20:06
Mustika-kaerahelbekook Jaan Heinmaa
Mõnusalt krõbeda põhjaga marjakook. Kui teed seda ilma juustukatteta, serveeri kõrvale vaniljejäätist või -kastet. Kattega kook sobib suurepäraselt ka niisama.

Koostisosad
PÕHI
200 g Või
2 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk Muna
3 dl Kaerahelbed
1 dl nisujahu
1 sl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
PEALE
0.5 kl Mustikad
0.5 dl Suhkur
1 sl Kartulijahu
KATE (SOOVI KORRAL)
2 dl Hapukoor
200 -250 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Suhkur
1 tk Muna
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega kaerahelbed jahude ja küpsetuspulbriga, lisa koos munaga või-suhkruvahule ning sega ühtlaseks. Suru taigen koogi vormi põhja ja äärtele ning küpseta 200° juures 10 minutit. Sega kokku mustikad, suhkur ja kartulijahu, kalla eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 15 minutit. Soovi korral tee peale kate. Selleks vahusta toasoe toorjuust, lisa muna, suhkur, hapukoor ja vanillsuhkur. Vala kate eelküpsetatud põhjale marjade peale ja küpseta veel 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee