Lumekrabivaht roosilehelFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
27. august 2009, 10:33

Lumekrabivaht roosilehel

Koostisosad
1 tk suur lahtise õiega roos
1 pakk Vici lumekrabi
Veidi meresoola
Ingver (jahvatatud)
200 g Toorjuust
10 tk kreekerid

Valmistamine
Purusta lumekrabiliha saumikseriga. Sega suuremasse kaussi maitsestamata toorjuust, jahvatatud ingver ja sool. Vahusta tugevaks ja kohevaks vahuks. Tõsta vaht kondiitripritsi. Pritsi igale kreekerile pisike vahukogus. Pese roosiõis mitte tugeva, voolava toasooja vee all. Jaota roosiõis lahtisteks kroonlehtedeks, pane majapidamispaberile pisut kuivama (u 5 minutiks). Aseta igale kreekerile üks kroonleht, mille kausjas osa täida lumekrabivahuga. Kaunista laimikoore ja kollase paprikaga ning serveeri.