Õhtusöögi retseptid

Seene-püreesupp 

Toidutare, 19. august 2009, 13:50
Seene-püreesupp Jaan Heinmaa
Seenesõpradel tasub teha hõlpsalt valmivat püreesuppi, mis tuleb kõige maitsvam hilissuvel metsast korjatud puravikega. Soovi korral võib supisse lisada ka maitsestatud sulatatud juustu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit

Koostisosad
400 g Seened (šampinjonid, austerservikud või puravikud)
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 sl Või
1 l Vesi
6 viilus Koorikuga röstsai
1 tk seenepuljongikuubik (puravike puhul pole seda vaja)
2 dl Rõõsk koor 10%
sool
Valge pipar

Valmistamine
Tükelda seened, koori ja peenesta sibul ning küüslauk. Aja paksupõhjalises kastrulis rasv-aine tuliseks. Pane sinna seened, sibul ja küüslauk ning kuumuta väiksel tulel, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa kuum vesi, saiaviilud, puljongikuubik ja maitseained, hauta vaevalt keevana 10 minutit ning eemalda tulelt. Püreesta supp saumikseriga. Lisa kohvikoor, kuumuta uuesti keemiseni ja viimistle maitse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee