Taimetoidu retseptid

Külm porgandisupp köömnete ja laimiga 

Angelica Udeküll, 25. juuni 2009, 16:29
Külm porgandisupp köömnete ja laimiga Daisy Lappard
Suvine jahutav külmsupp köögiviljadest

Kogus: kahele

Koostisosad
350 g Porgandid
2 kl Porrulauk (hakitud)
1 sl Küüslauk (hakitud)
1 tl köömned
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
800 ml Kanapuljong
8 tl Hapukoor
2 sl Oliiviõli
2 sl Värske laimimahl
2 tl Riivitud laimikoor
2 sl Värske koriander

Valmistamine
1.  Puhasta ja haki porru ning porgand. 2.  Kuumuta potis õli ja lisa porru ning porgand. Kuumuta umbes viis minutit.3.  Haki küüslauk ja lisa koos teiste maitseainetega potti. Kuumuta üks minut. 4.  Lisa potti puljong ja keeda, kuni köögivili on pehme.5.  Püreeri supp saumikseriga ja lase maha jahtuda.6.  Lisa jahtunud supi hulka pidevalt kloppides hapukoor ja lase külmas vähemalt neli tundi maitsestuda.7.  Lisa supi hulka laimimahl ja maitsesta soola ning pipraga.8.  Serveerides lisa supi hulka ka värske hakitud koriander ja riivitud laimikoor. Serveerides võid lisada ka lusikatäie hapukoort. Suppi võid kaunistada ka pruunistatud porgandiribadega. Haki porgandist peenikesed ribad ja pruunista need kergelt mõõduka kuumusega pannil. Seejärel tõsta ribad majapidamispaberi peale kuivama.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee