Kiudainerikkad toidud

Sabayon-kastmega gratineeritud marjad 

Angeelika Kang, 7. august 2008, 10:28
Sabayon kastmega gratineeritud marjad Jaan Heinmaa
Selles värskes magustoidus võid kasutada kõige erinevamaid marju ja puuvilju. Sama rooga võid serveerida ka ahjus gratineerimata kujul, valades õhulist kastet pokaali marjade või puuviljade peale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
15 minutit + 5 minutit ahjus

Koostisosad
400 g Erinevat värvi sõstraid
SABAYONI KASTE
4 tk Munakollane
100 g Suhkur
2 dl Valge kuiv vein
1 tk Apelsin (pressitud mahl)

Valmistamine
Võita neli väikest või üks suur, 24 cm läbimõõduga ahjuvorm ning pane sinna marjad. Sabayoni kastme valmistamiseks vahusta kuumaveevannil munakollased ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa vähehaaval vein ja apelsinimahl. Jätka kloppimist, kuni vaht pakseneb. Vala kaste vormi ja küpseta 250kraadises ahju mõni minut, kuni roa pealispind on kuldkollane.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee