Kiudainerikkad toidud

Nostalgiline sõstrakook 

Toidutare, 1. august 2008, 08:27
Nostalgiline sõstrakookFoto: Jaan Heinmaa
Hapukas marjamaius meenutab kooke, mida aastaid tagasi pea kõikidest kohvikutest kesksuvel osta sai.

Kogus: kümnele

Koostisosad
PÕHI
200 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
0.5 tk Sidrun (mahl ja riivitud koor)
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
5 dl Jahu
KATE
300 g Või
300 g Kondenspiim
2 tl Brändi
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 l punaseid ja musti sõstraid
TARRETIS
3 dl Punase sõstra mahl
4 tk Želatiin

Valmistamine
Taina valmistamiseks vahusta või suhkruga. Lisa muna, sidrunikoor ja -mahl ning vanillsuhkur, sega hästi läbi. Lisa ka jahu ja sega ühtlaseks. Mässi tainas toidukilesse ning pane pooleks tunniks külmkappi. Kata küpsetusvormi (nt 30 x 40 cm) või väiksema ahjuplaadi põhi küpsetuspaberiga ning suru sellele tainas 5–7 mm paksuse kihina. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit ehk kuni põhi on helepruun. Katte tarvis vahusta või. Sega vahustamist jätkates vähehaaval hulka kondenspiim, maitsesta vanillsuhkru ja brändiga. Määri kate jahtunud põhjale ning laota sellele omakorda puhastatud marjad. Lase koogil külmkapis vähemalt 1 tund seista, et kattekreem taheneks. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit ja pigista hästi kuivaks. Kuumuta mahl keemiseni ja sulata selles želatiinilehed. Lase jahtuda ja nirista segu koogile.
Lase külmas vähemalt 2 tundi tarretuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee