Nostalgiline sõstrakook
Kogus: kümnele
PÕHI
200 g Või

1 dl Suhkur
1 tk Muna
0.5 tk Sidrun (mahl ja riivitud koor)
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
5 dl Jahu
KATE
300 g Või

300 g Kondenspiim

2 tl Brändi
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 l punaseid ja musti sõstraid
TARRETIS
3 dl Punase sõstra mahl
4 tk Želatiin
Valmistamine
Taina valmistamiseks vahusta või suhkruga. Lisa muna, sidrunikoor ja -mahl ning vanillsuhkur, sega hästi läbi. Lisa ka jahu ja sega ühtlaseks. Mässi tainas toidukilesse ning pane pooleks tunniks külmkappi. Kata küpsetusvormi (nt 30 x 40 cm) või väiksema ahjuplaadi põhi küpsetuspaberiga ning suru sellele tainas 5–7 mm paksuse kihina. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit ehk kuni põhi on helepruun. Katte tarvis vahusta või. Sega vahustamist jätkates vähehaaval hulka kondenspiim, maitsesta vanillsuhkru ja brändiga. Määri kate jahtunud põhjale ning laota sellele omakorda puhastatud marjad. Lase koogil külmkapis vähemalt 1 tund seista, et kattekreem taheneks. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit ja pigista hästi kuivaks. Kuumuta mahl keemiseni ja sulata selles želatiinilehed. Lase jahtuda ja nirista segu koogile.
Lase külmas vähemalt 2 tundi tarretuda.