Kiudainerikkad toidud

Tikrikook martsipaniga 

Toidutare, 1. august 2008, 07:09
Martsipanimaitseline tikrikook Jaan Heinmaa
Martsipan annab hapukale tikrikoogile võrratu mandlimaitse.

Koostisosad
TAINAS
125 g Või
3 dl jahu
1 dl Suhkur
1 -2 sl Külm vesi
TÄIDIS
150 g Martsipan
1 l tikrid
0.5 dl Suhkur
1.5 sl Kartulijahu
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
SERVEERIMISEKS
Vanillikaste või -jäätis

Valmistamine
Sega jahu ja suhkur, haki koos võitükkidega ühtlaseks purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega kiirelt tainaks. Lase 30 minutit külmas seista. Pane tainas ahjuvormi põhja. Pisut tainast jäta kaunistamiseks. Riivi martsipan ja raputa ühtlaselt tainale. Sega marjad suhkru ja kartulijahuga ning kata nendega põhi. Kaunista pealt taignaribadega. Määri ääred ja taignaribad munaga. Küpseta ahjus 225° juures 30 minutit. Serveeri vanillikastme või -jäätisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee