Mesised dipirieskadFoto: Leibur
Kolumnid
16. juuli 2008, 14:06

Rieskad kahe dipikastmega ehk magus Lapi leib

Rieskad dipikastmega.

Kogus: kahele

Koostisosad
2 tk Leiburi Etnia lapi leib
25 g või
6 sl mesi
2 tl vanillisuhkur
VALGE ŠOKOLAADI DIPP
100 g valge šokolaad
2 dl rõõsk koor
MAASIKADIPP
200 g värsked maasikad

Valmistamine
Kõigepealt valmista dipikastmed. Kuumuta koor ja peenesta selle sisse šokolaad. Sega ühtlaseks kastmeks ja jahuta. Keema lasta ei tohi. Purusta maasikad ühtlaseks massiks.
Kuumuta pannil umbes pool võikogusest ning maitsesta mee ja vanillisuhkruga. Lõika rieskad kitsasteks sektoriteks ja aseta pannile küpsema, ribasid aeg-ajalt keerates, kuni vedelik on imendunud. Serveeri jahtunult koos dipikastmetega.