ClafoutisFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
10. juuli 2008, 23:38

Kirsi-mandli-clafoutis

Igivana prantsuse klassika, mida tavaliselt valmistati ahjus podisevate lihapadade järelsoojuses. Klassikalises variandis kasutati pikantseid kirsse, tegelikult sobivad sellesse vormirooga pea kõik marjad, mis parasjagu käeulatuses. Edukalt saab seda magustoitu küpsetada ka külmutatud marjadest.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
500 g Hapukad kirsid (värsked või külmutatud)
4 tk Muna
4 tk Munakollane
2 dl Jahu
100 g Mandlid (jahvatatud)
50 g Või (sulatatud)
2 dl Suhkur
3 dl Vahukoor
0.5 dl Amaretto liköör
PEALE
Tuhksuhkur

Valmistamine
Sega kõik ained, välja arvatud kirsid, omavahel kas köögikombainis või vispliga. Vala võitatud vormi põhja kividest puhastatud kirsid ja kalla peale kokkuvispeldatud segu. Küpseta 190-kraadises ahjus 35 minutit. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri soovi korral vanillijäätisega.