Kiudainerikkad toidud

Kirsi-mandli-clafoutis 

Angeelika Kang, 10. juuli 2008, 23:38
Clafoutis Jaan Heinmaa
Igivana prantsuse klassika, mida tavaliselt valmistati ahjus podisevate lihapadade järelsoojuses. Klassikalises variandis kasutati pikantseid kirsse, tegelikult sobivad sellesse vormirooga pea kõik marjad, mis parasjagu käeulatuses. Edukalt saab seda magustoitu küpsetada ka külmutatud marjadest.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
500 g Hapukad kirsid (värsked või külmutatud)
4 tk Muna
4 tk Munakollane
2 dl Jahu
100 g Mandlid (jahvatatud)
50 g Või (sulatatud)
2 dl Suhkur
3 dl Vahukoor
0.5 dl Amaretto liköör
PEALE
Tuhksuhkur

Valmistamine
Sega kõik ained, välja arvatud kirsid, omavahel kas köögikombainis või vispliga. Vala võitatud vormi põhja kividest puhastatud kirsid ja kalla peale kokkuvispeldatud segu. Küpseta 190-kraadises ahjus 35 minutit. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri soovi korral vanillijäätisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee