Tortide retseptid

Maasika-Margaritatort 

Angelica Udeküll, 13. juuli 2008, 10:16
Maasika-MargaritatortFoto: Daisy Lappard
Maasikad ja alkohol - see tort maitseb nagu magus patt!

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
PÕHI
4 tk Muna
4 sl Suhkur
3 sl Jahu
1 sl Maisitärklis
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
250 g Aedmaasikad
100 g Suhkur
KATE
400 g Kondenspiim
500 g Rõõsk koor
2 tk Laimi mahl
6 g Želatiin
20 g Cointreau
30 g tekiila

Valmistamine
Valmista esmalt biskviitpõhi. Selleks vahusta munad suhkruga ja sõelu sisse maisitärklise-jahu-küpsetuspulbri segu. Vala tainas ümmargusse lahtikäivasse vormi ja küpseta seda 190 kraadi juures 15 minutit. Lase põhjal korralikult maha jahtuda.
Eemalda maasikalt rohelised varred ja lõika marjad kuubikuteks. Sega suhkruga. Aseta maasikad jahtunud põhja peale. 
Katteks sega omavahel kondenspiim, laimimahl ja alkohol. Lase želatiinil paisuda ja lisa see kondenspiima hulka. Vahusta rõõsk koor korralikuks vahuks ja lisa ettevaatlikult kondenspiima hulka. Tõsta kattemass ettevaatlikult maasikatele ja aseta tort külma seisma. Põhi peab olema korralikult läbi küpsenud. Seda saab kontrollida puutiku abil, torgates ei tohi selle külge tainast jääda ja pealispind peab olema kuldpruun. Cointreau asemel võid kasutada ka mõnda muud tsitruselist kanget alkohoolset jooki. Maasikatäidise hulka võid maitseks lisada ka mündilehti.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee