Kiudainerikkad toidud

Maasikad rohelise pipra marinaadis 

Angelica Udeküll, 9. juuli 2008, 09:42
Maasikad rohelise pipra marinaadisFoto: Daisy Lappard
Marineeritud maasikaid võib ka purgis säilitada. Kuumuta purk, aseta hoidis sisse ja kaaneta korralikult.

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g Aedmaasikad
2 sl Suhkur
3 dl Vesi
2 tl rohelised pipraterad
1 tk Terve apelsini mahl
1 tk Apelsini koor

Valmistamine
Pigista apelsinist mahl ja riivi koor. Pane potti pipraterad, suhkur, vesi, apelsinimahl ja -koor ning keeda 10–15 minutit, et valmiks siirup. Lase siirupil maha jahtuda. Eemalda maasikalt rohelised varred ja lõika maasikad neljaks. Aseta maasikad siirupi sisse ja lase enne serveerimist 15 minutit maitsestuda. Mida kauem lased seista, seda tugevam maitse jääb. Marineeritud maasikaid võib pakkuda magustoiduna koos vahukoore, kohupiima või jäätisega. Samas sobib neid pakkuda ka liha kõrvale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee