Maasikad rohelise pipra marinaadisFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
9. juuli 2008, 09:42

Maasikad rohelise pipra marinaadis

Marineeritud maasikaid võib ka purgis säilitada. Kuumuta purk, aseta hoidis sisse ja kaaneta korralikult.

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g Aedmaasikad
2 sl Suhkur
3 dl Vesi
2 tl rohelised pipraterad
1 tk Terve apelsini mahl
1 tk Apelsini koor

Valmistamine
Pigista apelsinist mahl ja riivi koor. Pane potti pipraterad, suhkur, vesi, apelsinimahl ja -koor ning keeda 10–15 minutit, et valmiks siirup. Lase siirupil maha jahtuda. Eemalda maasikalt rohelised varred ja lõika maasikad neljaks. Aseta maasikad siirupi sisse ja lase enne serveerimist 15 minutit maitsestuda. Mida kauem lased seista, seda tugevam maitse jääb. Marineeritud maasikaid võib pakkuda magustoiduna koos vahukoore, kohupiima või jäätisega. Samas sobib neid pakkuda ka liha kõrvale.