Küpsetised

Porgandi-juustukook 

Toidutare, 6. detsember 2010, 09:22
Porgandi-juustukook  Jaan Heinmaa
Kokku pandi kaks ameeriklaste lemmikut – porgandi- 10 tk ja juustukook – ning sündiski täiesti uus maitseelamus. Mahlane ja samas mahedamaitseline kook säilib värskena veel mitu päeva.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
1.5 dl jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
1 dl Fariinsuhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)
50 g Kookoshelbed
2 spl Siirup (näit. Dansukker)
1 dl riivitud porgand
0.5 tk õun
1 dl Hapukoor
1 tk muna
0.5 dl õli
TÄIDIS
1.5 dl hapukoor
4 tk muna
1.5 dl suhkur
1 tl vanillsuhkur
1 tk sidrunist pressitud mahl
700 g maitsestamata toorjuust

Valmistamine
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, fariinsuhkur, kaneel ja kookoshelbed. Teises kausis sega siirup, peeneks riivitud porgandid, kooritud ja riivitud õun, õli, hapukoor ja munad. Vala siirupisegu jahusegusse ja sega ühtlaseks.Täidise tegemiseks sega omavahel toorjuust, hapukoor, munad, suhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl.Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vala täidis vormi, tõsta supilusikaga peale tainas ja aja noaga veidi laiali.Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund.Jahuta ja hoia vähemalt 5 tundi kuni üle öö külmas. Kogustest saab 10 koogitükki.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee