Kogus: ühele
Koostisosad
TAINAS
1.5 dl jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
1 dl Fariinsuhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)
50 g Kookoshelbed
2 spl Siirup (näit. Dansukker)
1 dl riivitud porgand
0.5 tk õun
1 dl Hapukoor
1 tk muna
0.5 dl õli
TÄIDIS
1.5 dl hapukoor
4 tk muna
1.5 dl suhkur
1 tl vanillsuhkur
1 tk sidrunist pressitud mahl
700 g maitsestamata toorjuust
Valmistamine
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, fariinsuhkur, kaneel ja kookoshelbed. Teises kausis sega siirup, peeneks riivitud porgandid, kooritud ja riivitud õun, õli, hapukoor ja munad. Vala siirupisegu jahusegusse ja sega ühtlaseks.Täidise tegemiseks sega omavahel toorjuust, hapukoor, munad, suhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl.Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vala täidis vormi, tõsta supilusikaga peale tainas ja aja noaga veidi laiali.Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund.Jahuta ja hoia vähemalt 5 tundi kuni üle öö külmas. Kogustest saab 10 koogitükki.
Kommentaarid (0)