Sealiha retseptid

Röstitud sealiha tšilli ja rosmariiniga 

Harri Ilves, 30. november 2010, 07:34
Röstitud peekon tšilli ja rosmariiniga Jaan Heinmaa
Röstimiseks sobib kasutada peekonit, seaküljetükki, searibi või ka tervet seakaelakarbonaadi. Maitsestada võib lihtsalt soola ja pipraga ning glasuurida sinepiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 kg peekon (kamarata)
1 tl meresool
1 tl kuivatatud tšillihelbed
1 tl kuivatatud rosmariin
8 tk nelgitera
2 tl suhkur
2 spl toiduõli
2 tk sibul
8 küünt küüslauk
4 spl mesi
3 spl tomatipasta

Valmistamine
Ruudusta liha pekikiht terava noaga.
Peenesta uhmris sool, rosmariin ja nelk.
Purusta hakitud sibul ja küüslauk blenderis. Lisa 1 sl õli ja tomatipasta ning sega läbi. Lisa purustatud sool. rosmariin ja nelk.
Hõõru saadud maitseainesegu lihale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kasuta panniresti, et rasv saaks sinna valguda.
Sega mesi ja 1 sl õli. Pintselda liha mee-õliseguga ja küpseta veel 20 minutit, kuni liha on pruunistunud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee