Küpsetised

Meekeeks 

Toidutare, 29. november 2010, 08:47
MeekeeksFoto: Rama

Kogus: kaheksale

Koostisosad
4 cm ingverijuur
0.5 dl hele siirup
1 dl vedel mesi
140 g küpsetusmargariin
4 spl pruun suhkur
2 tk muna
0.75 dl rukki- või täisterajahu
2 dl nisujahu
0.5 -0.75 tl kaneel
0.5 tl sool
1 tl küpsetuspulber
100 g suhrustatud ingver

Valmistamine
1. Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Koori ja riivi ingver, suru läbi sõela ja jäta saadud mahl alles. Vooderda 1-liitrine keeksivorm küpsetuspaberiga või määri margariiniga. Kuumuta kastrulis madalal tulel siirupit, mett, küpsetusmargariini ja pruuni suhkrut seni, kuni margariin on pehme ja segu kuumenenud. Eemalda tulelt ja vahusta mikseriga 3 minutit. Lisa ingverimahl ja munad ning vahusta veel 3 minutit.
2. Sega omavahel jahud, maitseained ja küpsetuspulber. Sõelu segu otse vahustatud massile. Sega ühtlaseks vedelaks tainaks. Lisa pooled hakitud ingveritükid ja vala mass ettevalmistatud vormi. Puista peale ülejäänud ingver ja küpseta ahjus 50–60 minutit. Serveerides võid peale sõeluda tuhksuhkrut.
Vaata ka teisi retsepte: www.facebook.com/minukook

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee