Küpsetised

Magus kartuli-pähklikook 

Angelica Udeküll, 30. november 2010, 07:34
Magus kartuli-pähklikook Foto: Daisy Lappard

Koostisosad
125 g või
2.5 dl Demerara suhkur
5 tk muna
300 g keedetud kartul
150 g speltajahu
1 tl Küpsetuspulber
60 g purustatud sarapuupähklid
0.5 dl Sidrunimahl
0.5 tl jahvatatud kardemon
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
1.  Keeda kartulid, lase jahtuda ja riivi.
2.  Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks.
3.  Eralda munakollased ja vahustamist jätkates lisa või hulka.
4.  Sega taina hulka sidrunimahl ja riivitud kartul.
5.  Sega jahu küpsetuspulbri, pähklipuru, kardemon ja kaneeliga ning lisa tainale.
6.  Vahusta munavalged tihedaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades taina hulka.
7.  Vala taigen ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadi juures 35 minutit.
8.  Serveerimisel puista üle tuhksuhkruga.
HEA TEADA!
* Jäta osa pähklitest kõrvale ja sega puru läbi suhkru ning kaneeliga. Sellist segu võid puistata enne küpsetamist veel koogile.
* Koogi hulka võid lisada ka õuna- või pirnitükke.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee