Salati retseptid

Värske salat grillitud halloumi juustuga 

Angelica Udeküll, 25. juuni 2012, 06:47
Värske salat grillitud halloumi juustuga Daisy Lappard
Halloumi sobib nii grillimiseks kui ka praadimiseks, ka salati tarbeks võib juustu ahjus grillida.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk kollane paprika
1 tk punane paprika
120 g halloumi juust
1 spl Oliiviõli
0.5 küünt küüslauk
1 tl hakitud petersell
1 tl sidrunimahl
Purustatud pipar
2 peotäit rukola
8 tk oliiv
2 spl palsamiveiniäädikas
Meresool

Valmistamine
1.  Lõika paprikad neljaks, eemalda seemnekojad ja grilli ahjus 250 kraadi juures, kuni koor hakkab kõrbema. Võta paprikad ahjust välja, eemalda koor ja tõsta jahtuma.2.  Haki küüslauk ja petersell ning sega õli, sidrunimahla ja musta pipraga.3.  Lõika juustust poole sentimeetri paksused viilud ja prae kuumal pannil mõlemalt poolt umbes 1–2 minutit.4.  Tõsta praetud juustuviilud taldrikule ja pintselda üle eelnevalt valmistatud õliseguga.5.  Serveerimiseks laota salatilehtedele grillitud paprikaviilud, praetud juust ja oliivid. Piserda salat üle palsamiäädikaga ja purusta peale meresoola.# Halloumi on Küproselt pärit poolkõva juust, mida valmistatakse kitse- ja lambapiimasegust. Sageli on maitseks lisatud ürte. # Halloumit võib ka külmalt süüa. Tugeva konsistentsi tõttu saab seda ka riivida.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee