Leibjuust murakamoosigaFoto: Daisy Lappard
Toidukordade retseptid
16. november 2010, 08:23

Leibjuust murakamoosiga

Sobib nii külmalt kui ka kuumutatult söömiseks. Murakamoosi asemel võid lisandiks pakkuda ka teisi marjamoose

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Leibjuust
4 spl Murakamoos
2 spl hakitud pähklid

Valmistamine
1.  Lõika leibjuust sektoriteks ja aseta ahjuplaadile.2.  Määri sektoritele kiht murakamoosi.3.  Puista peale hakitud sarapuupähklid.4.  Küpseta kuni kümme minutit 190 kraadi juures.5.  Serveeri murakamoosiga. # Leibjuust on pärit Lapi köögist, kus seda algselt valmistati põhjapõdrapiimast. Leibjuust on üks väheseid juuste, mida valmistamise käigus küpsetatakse ja mis toidu kuumutamisel ei sula. Meie poodides müüakse nii Soome kui ka Eesti päritolu (Ahja) leibjuuste.